BSN- en (Nederlandse) IBAN-rekeningnummergenerator

Bedoeld voor creatief testen, NIET voor misbruik. De gegenereerde nummers kunnen overeenkomen met nummers van echte personen!

Klik op een knop om 'syntactisch correcte' Burger Service Nummers (BSNs) of Nederlandse IBAN-rekeningnummers te genereren.

Aantal te genereren:
LET OP: het genereren gebeurt in je browser (JavaScript) en duurt lang bij grote aantallen (>10.000).
Performance-indicatie: Firefox Quantum 57.0.1 op een 2.2GHz i7 genereert 200 IBANs c.q. 2500 BSNs per seconde.
Toelichting

De elfproef van het BSN wijkt af van de elfproef bij rekeningnummers, zoals die hier worden gegenereerd alvorens er IBAN's van worden gemaakt: bij BSN wordt het laatste getal als negatief getal geteld. Overigens is het mogelijk dat een gegenereerd getal BEIDE elfproeven doorstaat en dat het in theorie mogelijk is dat er personen bestaan met BSN==bankrekeningnummer (betreffende het ouderwetse rekeningnummer) - maar die kans is extreem klein.

In totaal zijn er (10^8)*(10/11)=90.909.090 geldige BSN's mogelijk, en op een bevolking van 17 miljoen personen is de kans dat een gegenereerd BSN daadwerkelijk in gebruik is, vrij groot.

De syntactische controle van een IBAN-nummer omvat geen test waarbij de eerste getallen van een rekeningnummer worden gematcht met de mogelijke bijhorende bank(en). ("1339" hoort bij Rabobank, enzovoorts.) Elk nummer dat de elfproef doorstaat kan wat IBAN betreft met elke bank/BIC worden gecombineerd. Indien de applicatie waarin je de gegenereerde data gebruikt zo'n aanvullende controle wel doet, dan zal de hier gegenereerde data zelden worden geaccepteerd. Zelf ben ik die aanvullende controle nog niet in praktijk tegengekomen. Als je zo'n situatie tegenkomt, laat het me weten via Twitter: @mrkoot of e-mail: koot at cyberwar dot nl. Dan pas ik deze generator aan.

Als je internationale IBANs nodig hebt, zie http://www.mobilefish.com/services/random_iban_generator/random_iban_generator.php

Auteur: Matthijs Koot

Laatste update: 2020-09-27